دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

درباره رشته‌گرایش مهندسی پزشکی چه می‌دانید؟ | مهندسی و پزشکی را در کنار هم بخوانید

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: مهندسان برق ممکن است در صنایع خاص پزشکی به‌ویژه در کلینیک و بیمارستان‌ها نتوانند خروجی لازم را داشته باشند؛ اما رشته مهندسی پزشکی به‌خصوص گرایش بیوالکتریک می‌تواند این خلأ را پرکند.
کد خبر : 607666
حامد سقایی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شهرکرد، حامد سقایی عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از طرف مؤسسه اسکوپوس در فهرست دانشمندان دو درصد برتر جهان قرار گرفته است.


وی دارای مدرک دکتری مهندسی برق ـ مخابرات و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد است و سال‌های ۸۴، ۸۷ و ۹۴ مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خود را به ترتیب در رشته‌های مهندسی برق‌ الکترونیک و برق‌ مخابرات اخذ کرد و در دو مقطع ارشد و دکتری با رتبه ممتاز فارغ‌التحصیل شد.


سقایی سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ محقق (Research Associate) گروه نانوفوتونیک و نانوآنتن دپارتمان مهندسی برق دانشگاه آلبرتا کانادا بود و در این مدت تحقیقات متنوعی در حوزه شبیه‌سازی عددی و ساخت در این گروه انجام داد.


خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا به همین مناسبت فرصت را غنیمت شمرده و در ابعاد مختلف با حامد سقایی عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.




بیشتر بخوانید:


کسب رتبه ۷ رتبه‌بندی سایمگو توسط دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد


درخشش اعضای هیئت علمی واحد شهرکرد در سامانه علم‌سنجی دانشگاه آزاد اسلامی


موانع پیش‌ روی پژوهشگران از نگاه برگزیده جشنواره فرهیختگان




آنا: درباره رشته تحصیلی و سال ورود به دانشگاه و کسب مقام جهانی به عنوان دو درصد دانشمندان برتر جهان توضیح دهید.


سقایی: عضو هیئت علمی رشته مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد هستم. سال ۱۳۸۰ در رشته مهندسی برق در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پلی‌تکنیک تهران پذیرفته شدم. مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری را در این دانشگاه گذراندم و به عنوان عضو هیئت‌علمی در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به خدمت شدم.


دوره کوتاهی را هم در دانشگاه آلبرتا کانادا به عنوان فرصت مطالعاتی گذراندم و بعد از این مدت پسادکتری را پشت‌سر گذاشتم و تجربه تدریس در دانشگاه‌های مختلف هم دارم و به‌تازگی با توجه به فعالیت‌های علمی و معیارهای مؤسسه اسکوپوس در فهرست دانشمندان دو درصد برتر جهان قرار گرفتم.


آنا: پس از تدریس در دانشگاه‌های مختلف، چطور به این نتیجه رسیدید که دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد را انتخاب کنید؟


سقایی: بومی استان چهارمحال و بختیاری هستم و از زمانی که تحصیلات کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را دنبال می‌کردم، فعالیت‌های مشترکی با مجموعه‌های آموزشی فعال در استان داشتم.


از سال ۱۳۸۸ به‌صورت حق‌التدریس و بعد از آن هیئت‌ علمی مشغول به کار شدم و ازآنجایی‌که دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد امکانات و فضاهای مناسب آموزشی، پژوهشی و فرهنگی مورد نیاز دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را فراهم کرده بود، این دانشگاه را برای فعالیت خود انتخاب کردم، لابراتوارهای تخصصی در این دانشگاه راه‌اندازی و به‌تناسب، دانشجویان تحصیلات تکمیلی مشغول به فعالیت و تحقیق شدند.


آنا: رشته‌هایی که زیرمجموعه کار شما هستند را بیان کنید.


سقایی: رشته مهندسی برق از چهار گرایش الکترونیک، مخابرات، کنترل و قدرت تشکیل و سال‌های اخیر یک گرایش جدیدی به نام مهندسی پزشکی به این رشته اضافه شده که به اصطلاح می‌توان گفت پزشک به اضافه مهندسی با بازار کار بسیار عالی است.


آنا: کمی بیشتر درباره رشته مهندسی پزشکی توضیح دهید.


سقایی: در کنکور برترین رتبه‌ها، رشته برق را انتخاب می‌کنند؛ یعنی از زمانی که دانشگاه‌ها در سطح عالی فعالیت کرده‌اند، بیشتر شرکت‌کنندگان در رشته ریاضی به سمت رشته برق می‌روند، افرادی هم در رشته‌های تجربی علاقه‌مند به کار مهندسی و پزشکی در کنار هم هستند که می‌توانند رشته مهندسی پزشکی را انتخاب کنند که هم دانش مهندسی الکترونیک، مکانیک و متریال یاد بگیرند و هم در کنار آن دانش پزشکی خود را تکمیل کنند.


چالشی که عمدتا داوطلبان تحصیل درگیر آن هستند، این است که بعد از مقطع کارشناسی، تقاضای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند و دانشگاه‌های دولتی مدرک را به آنها نمی‌دهند؛ اما در دانشگاه آزاد اسلامی، گواهی موقت و چند ماه بعد از آن دانشنامه دریافت می‌کنند.مهندسان برق دانش‌ فنی بسیار بالایی دارند؛ اما متأسفانه ازآنجایی‌که دانش تجربی و پزشکی پایینی دارند، ممکن است در صنایع خاص پزشکی به‌ویژه در کلینیک و بیمارستان‌ها نتوانند خروجی لازم را داشته باشند، این است که رشته مهندسی پزشکی به‌خصوص گرایش بیوالکتریک می‌تواند این خلأ را پرکند.


دانشجویان می‌توانند بعد از فارغ‌التحصیلی در رشته مهندسی پزشکی به مدت دو سال به عنوان طرح در بیمارستان مشغول کار شوند و حقوق بگیرند، اکنون بسیاری از فارغ‌التحصیلان ما وارد بیمارستان‌ها شده‌اند و ازآنجایی‌که توانستند توانمندی خودشان را به آن مجموعه اثبات کنند، استخدام شدند. این رشته بازار کار خیلی وسیعی از لحاظ ساخت و تعمیر تجهیزات و با خدمات بالا، دارد.


آنا: درمورد امکانات، تسهیلات و مزیت تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی بگویید.


سقایی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از لحاظ امکانات، تجهیزات آزمایشگاهی و تسهیلات در خدمت نودانشجویان و دیگر محصلان است، یعنی دانشجویانی که وارد دانشگاه می‌شوند، دغدغه‌ای از لحاظ تأمین شهریه ندارند؛ زیرا صندوق‌های رفاه، تقسیط شهریه و منابعی که وجود دارد به دانشجویان در پرداخت شهریه کمک می‌کند.


داوطلبان تحصیل در دانشگاه حتی اگر در دانشگاه‌های دولتی بدون‌شهریه هم درس بخوانند در پایان تحصیلات، موظف هستند حداقل دو برابر زمان تحصیل خدمت کنند. یعنی مدرک آنان آزاد نمی‌شود و برای آزادشدن مدرک باید هزینه‌های هنگفتی را پرداخت کنند.


چالشی که عمدتاً داوطلبان تحصیل در دانشگاه درگیر آن هستند، این است که بعد از کارشناسی، تقاضای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند و دانشگاه‌های دولتی مدرک را به آنها نمی‌دهند؛ اما می‌توان در دانشگاه آزاد اسلامی به محض فارغ‌التحصیلی، گواهی موقت و چند ماه بعد از آن دانشنامه را دریافت کرد؛ بدون این که درگیر دغدغه‌ای مشابه گذراندن دو برابر مدت زمان تحصیل در ارگان‌های مختلف باشند.


آنا: توصیه شما به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به داوطبان ورود به دانشگاه چیست؟


سقایی: این نوید را به تمام داوطلبان می‌دهم که نه‌تنها در رشته مهندسی برق و مهندسی پزشکی، بلکه در تمام رشته‌ها، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از کادر هیئت‌علمی خوب و امکانات آزمایشگاهی عالی برخوردار است. بعضی آزمایشگاه‌های این دانشگاه منحصربه‌فرد هستند.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، قراردادهای خیلی خوب برون‌دانشگاهی با صنایع دارد که در بعضی از پروژه‌ها دانشجویان توانمند را جذب می‌کند و حقوق می‌دهد. در مقطع تحصیلات تکمیلی و دکتری هم این امکانات وجود دارد و تمام مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی بسیج هستند که بهترین عملکرد را برای افراد جویای علم داشته باشند.


گفت‌وگو از بهنام اسماعیلی


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب